De wereld draait door

petrajanske5-min

Gelukkig, dat de wereld doordraait net als ademen hoef je daar niets voor te doen. Heb jij nagedacht over wat er met je bedrijf gebeurt als jij tijdelijk of langdurig uitvalt? Wat heb jij geregeld? Voor jezelf? Je klanten?
Op een avond in het najaar van 2018 ben ik gevallen….. hard gevallen. En toen ik wakker werd lag ik naast mijn auto. Ik ben naar huis gestrompeld, aan de slag met paracetamol en het koelen van de kneuzingen. De volgende dag begon ik dubbel te zien, ik stuur een appje naar mijn partner,  ik zie dubbel.  “O, dan gaan we terug naar de opticien”, verbaast heb ik nog gevraagd kan die mij helpen? Ik zie ook dubbel zonder bril. Nu een half jaar geleden.

Loslaten

Kwam niet in mij op

Ik bleef krampachtig vasthouden, de overtuiging het beste van jezelf geven is altijd doorgaan. Ik voelde me overal verantwoordelijk voor, behalve voor mezelf. 

Uiteindelijk kon ik niet anders dan opgeven, ik had mezelf uitgeput en ben ver over mijn grenzen gegaan. 
De grens: Van het beste van jezelf geven naar jezelf weggeven, ben ik overgegaan. Ik stop dan met voelen, ga weg bij de realiteit en laat me lijden door gedachten en angst van onderbuik naar bovenkamer.

Zonder mij, lukt het dan wel? 

Ja hoor, de wereld draait door, soms moet je vallen om weer op te kunnen staan. De wereld en je eigen rol vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken. Veranderen kun je hem niet. Zo gemakkelijk is dat niet, voor mij was het nodig om de reis te maken van bovenkamer naar onderbuik.

Dankbaar, voor mijn partners om samen in en aan een bedrijf te werken. Alles draaide door, beter dan dat ik me ooit had voor kunnen stellen. De sterke en de zwakke punten werden glashelder. Een zuiver uitgangspunt om opnieuw af te stemmen, ik kon zo weer instromen. 

Hoe heb jij het geregeld? Hoe heb jij inkomen geborgd wanneer je uitvalt?

Binnenkort geef ik een webinar hoe jij je online training tot een SUCCES maken voor je klanten, zelfs na een valpartij. Ontmoet ik je daar?

Ik kijk er naar uit om je te ont-moeten.
Een heel mooie dag. 

Een lieve groet,
Petra

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest