Eigenaarschap terrorisme

TriA Movement-Eigenaarschap terreur

Eigenaarschap terrorisme

Eigenaar kun je op verschillende gebieden zijn. Eigenaar van je huis, van je auto, een bepaald stuk land of je bedrijf. En laten we de belangrijkste niet vergeten …je kunt WEL of NIET eigenaar zijn van jouw leven. In al die jaren dat ik mensen heb begeleid bij verschillende vraagstukken kwam dit onderwerp aan de orde. Niet altijd benoemd als ‘eigenaarschap’, maar wel op andere manieren. Bij de vraag ‘Wie bepaalt jouw leven?’ werd met grote regelmaat de conclusie getrokken dat dit bewust en onbewust door anderen bepaald werd.

In dit artikel focus ik vooral op het eigenaarschap van je eigen bedrijf.

Eigenaar zijn van je eigen bedrijf

  • Ben jij écht de eigenaar van je bedrijf?
  • Weet je echt wat je wilt en en wat het werk vanuit je bedrijf bijdraagt aan de zin van jouw leven?
  • Ga je voor 100% staan voor wat jouw kwaliteiten en unieke eigenschappen zijn?
  • Is je bedrijf een natuurlijk uitvloeisel van jezelf of is het wat je doet om je geld te verdienen?
  • Maak je de keuzes vanuit je hart en die het beste bij je passen?

De antwoorden op deze vragen bepalen in welke mate jij de ‘eigenaar’ bent van jouw bedrijf en daarmee ook van je leven, want die kun je absoluut niet loskoppelen.

Het is niet altijd gemakkelijk om oprecht antwoord te geven aan bovenstaande vragen. We hebben helaas nogal wat last van ‘eigenaarschap terrorisme’. Ik zeg bewust WE, want behalve de klanten die ik begeleidde, had en heb ik af en toe ook nog last van de invloed van factoren die mij tijdelijk in de weg kunnen staan. Het is echter wel zo dat de keuze verantwoording te nemen voor mijn eigenaarschap, het terrorisme heeft doen verminderen.

Eigenaarschap terrorisme

Een aantal ‘Terroristen’ die ik vaak tegenkwam en een goed verlopend eigenaarschap tegenwerken zijn:

  • normen en waarden meegenomen vanuit je opvoeding of vanuit andere gebieden uit het verleden
  • patronen uit je familie en de cultuur waar je in leeft
  • patronen die je jezelf aangeleerd hebt
  • belemmerende, opgeslagen (traumatische) ervaringen uit dit leven of die opgeslagen zitten in je DNA
  • overtuigingen

Voor mijn bedrijf Wandelcoach Nederland, wat inmiddels al bijna 15 jaar bestaat, heeft dit vooral in de eerste jaren ervoor gezorgd, dat mijn weg hier in niet de gemakkelijkste was. Een van mijn overtuigingen was namelijk ‘als je voor een dubbeltje geboren bent, wordt je nooit een kwartje’. Je kunt je vast voorstellen wat een onzichtbare tegenwerker dat kon zijn. Achteraf gezien misschien jammer, maar aan de andere kant heb ik met iedere stap kunnen leren hoe ik hierdoor voor 100% eigenaarschap kon pakken. Daarmee heb ik de tools in handen gekregen, om het ook voor al mijn volgende stappen gemakkelijker te maken. En dat is gelukt.  Inmiddels kan ik zeggen dat mijn eigenwaarde aanzienlijk gestegen is. Ik ben er nu van overtuigd dat iedere euro die ik ontvang ook zeker waard ben.

Al met al is er steeds persoonlijke groei ontstaan door de ‘Terroristen’ oprecht in de ogen te kijken en ze als positieve stimulansen te beschouwen. Juist die ‘Terroristen’ zorgde er voor dat ik meer en meer eigenaar werd van mijn leven er meer vrede in mijzelf kwam. De reden dat ik in Universeel Ondernemen ben gestapt, is daar dan ook een logisch gevolg van. Alleen was ik al ver gekomen, maar samen kom ik nog verder. Met gemak en heel veel samenwerking plezier!

Wil je nog meer lezen over eigenaarschap? Lees dan hier over hoe eigenaarschap in relatie staat tot leiderschap.

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest