Samenwerken in verbinding

Universeel ondernemen

Samenwerken in verbinding.

 

Jean Francois Pignon

Samenwerken in verbinding, hoe zou dit zijn als we als ondernemers steeds meer doen? Hoe zou het zijn tussen ondernemers als we hetzelfde bereiken als Jean Francois Pignon met zijn paarden? De perfecte match met een een fantastisch resultaat?

Eén van de dingen die hij benoemt is dat dieren altijd aanvoelen wanneer iemand ‘liegt’.
In mijn beleving bedoelt hij ook, dat we ‘liegen’ wanneer we ons anders voordoen dan we werkelijk zijn.
Een hond of een kat voelt ook feilloos aan dat we verdrietig zijn of houd afstand wanneer het niet fijn is om bij iemand in de buurt te zijn.

Als we iets willen van een dier wat niet integer is met onze binnenwereld, bereiken we het averechtse. En niet alleen bij dieren! Ook als mensen onder elkaar weten we feilloos wanneer de ander ‘echt’ is of niet. Zo ook in het ondernemen en jezelf als ondernemer presenteren en profileren. Een ander, potentiële klant gelooft niet in je verhaal om de woorden, maar of het klopt met jou als persoon. Met hetgeen wat je werkelijk vertelt, soms zonder zonder een enkel woord. Een natuurlijke verbinding die er wel of niet is.

Samenwerken zoals Jean Francois Pignon

 

Jean Francois Pignon

Hoe zou het zijn op deze wereld als wij als mensen hetzelfde kunnen als Jean Francois Pignon met zijn paarden? Niet alleen vertrouwen op de ander, maar ook aanvoelen wanneer het klopt en je samen een sterker geheel wordt? En dit start altijd met een goede verbinding met jezelf, weten wat goed voor jou is en daarmee ook voor de ander. Dan wordt samenwerken een vanzelfsprekende match met een uitkomst die meer dan 1+1=3 is!

 

Bekijk hier de prachtige video van Pignon over samenwerken!

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest