Wie weet het beter? Jij of de navigatie?

Ralph-foto-Dierk-Hendriks

We spreken Ralph Meulenbroeks in het MovenPick in Den Bosch. Hij komt binnen met excuses. Hij was er vast van overtuigd dat hij naar links moest afslaan, want dat is waar hij het Movenpick steeds zag liggen van af de snelweg. Zich niet realiserend dat je eerst een bocht moet maken om er te komen. Een typisch voorbeeld van top down denken geeft hij aan. Zo overtuigd dat iets klopt, dat het niet eens in je op komt om te checken of het klopt, ook niet als de navigatie aangeeft dat je moet afslaan. 

Ralph is een bevlogen mens met vele passies. Intrinsieke motivatie en leren fascineren hem. Hij heeft voor onze afspraak een workshop gegeven over dit onderwerp en deelnemers weer laten voelen waar gaat het om en waarom doe je wat je doet. Soms doe je dingen voor bijvoorbeeld meer salaris, een groter huis of een duurdere auto, Maar zijn dat daadwerkelijk je drijfveren of ligt daar nog iets onder. Waar werd je als kind blij van? Is dat er nog in je leven? Mag je daar ruimte voor maken?

Doceren vindt hij een prachtig vak om te mogen geven. De interactie met de studenten, kijken waar zij op aan gaan, hoe je de kennis op overbrengen zodat het aanhaakt op hun bestaande kennis en het tot leven komt, zodat het ze ermee kunnen gaan werken. Aansluiten bij iemands voorkennis is cruciaal. Als er geen haakjes zijn waar ze de nieuwe kennis aan kunnen ophangen, leren mensen zelfs met de beste uitleg niets. 

Hij vindt vele zaken interessant en hij leert makkelijk. Hierdoor was hij in staat om gelijktijdig natuurkunde te studeren en de contrabas aan het conservatorium. In workshops die hij geeft neemt hij vaak zijn viola da gamba mee om mensen te laten ervaren wat muziek kan brengen en om ze uit het bekende verwachtingspatroon te halen. Als je dingen doet die mensen niet verwachten, leren ze makkelijker en kan de creativiteit gaan stromen

Leren

Iedereen leert op zijn eigen manier. Ralph heeft een YouTube kanaal waarin video’s staan, die hij heeft opgenomen over natuurkunde, die al meer dan een miljoen keer zijn bekeken. Zelf is hij iemand die snel de hoofdlijnen oppikt en luistert hij video’s doorgaans op dubbele snelheid om snel te kunnen vinden wat hij zoekt. Bij alle lesstof, of het nu video, audio of tekst betreft, is een goede zoekfunctie op tags/sleutelwoorden cruciaal. Als iemand lang moeten zoeken om te vinden wat hij of zij zoekt, dan ben je ze kwijt. Een goede index is een basisvoorwaarde. 

 
Maar ook, veel mensen zijn zich niet bewust van hoe ze leren, wat werkt voor hen, wat ze nodig hebben. Weet jij het wel? 
Als je een nieuw apparaat hebt gekocht hoe ga je dan te werk?
Ben jij iemand die de stekker inplugt en op knopjes gaat duwen? Of ga je de handleiding lezen? Of vraag je hulp? Of zoek je een filmpje op waarin het stap voor stap wordt uitgelegd? 
Wat werkt voor jou? Wat heb jij nodig om optimaal te kunnen leren?
 

Online leren

Kennisoverdracht en voorbereidend werk kan prima online. Hierdoor ontstaat ruimte voor hightech didactiek in face-to-face momenten. Je kan inspelen op de kennis die deelnemers al hebben vergaard, direct met elkaar de interactie aangaan en de diepte in duiken. Zo blijft de motivatie hoog, waardoor je daarna weer met behulp van een forum de energie en motivatie kan vasthouden. Tot dit weer begint te dalen, dan is het weer tijd voor een nieuw face-to-face moment. 

Ruiken

Toen wij kennismaakten met Ralph tijdens verzilver je talent bij de UU in maart, regende het pijpenstelen. De eerste vraag die hij stelde was: “Waarom zijn jullie door regen gekomen en doen we dit niet online?”. Hij denkt dat één van de redenen dat wij elkaar ook graag in levende lijven zien is om elkaar te kunnen ruiken, elkaars energie te voelen. Helemaal in het begin, als je nog geen relatie samen hebt opgebouwd. 

Tijdens lessen check ik aan het einde altijd bij deelnemers of het nodig was om elkaar te zien, of dat een andere vorm wellicht beter had gepast. Zo blijven we samen onderzoeken of de gekozen leermethode aansluit bij ieders behoefte of dat we het moeten bijstellen. 

Motivatie

Echter als je een authentieke behoefte voelt om te leren dan zijn er geen grenzen meer. Alles wat je wilt weten kun je vinden. Online is hiervoor uitermate geschikt. Met één druk op de knop is alle kennis uit de hele wereld beschikbaar, zonder dat je daarvoor boeken hoeft door te spitten in de bibliotheek. 

Een andere voorwaarde voor motivatie is verbondenheid. Je leert het beste samen met gelijkgestemden. Als jullie hetzelfde doel nastreven of nog liever dezelfde waardes delen. Je helpt elkaar dan over hobbels heen en houdt elkaars motivatie hoog. 

Praktische tips

Als je een video opneemt beperk deze dan tot maximaal zes minuten. Langer is de aandachtspanne van de meeste mensen niet. Ze zijn gewend om alles snel en kort op te nemen. Beperk je in de video tot één onderwerp, dat houdt het duidelijk en overzichtelijk voor de kijker. Let erop dat je tijdens het uitleggen geen stappen overslaat. En het belangrijkste, ben enthousiast. Breng jouw passie voor jouw onderwerp over op de kijker, enthousiasme is besmettelijk en maakt leren een stuk makkelijker. 

Dit is pas een topje van de ijsberg van alle kennis, kunde en passie van Ralph. Wij zijn dan ook verheugd om samen met hem een workshop te gaan geven over hoe mensen leren. En dat te koppelen aan mogelijkheden van online leren. Veel dingen doen we omdat het ooit logisch was, maar we houden het zelden meer tegen het licht aan of deze methode nog steeds klopt en leidt tot het beste resultaat. 

Samen met Ralph en 25 ondernemers gaan we op onderzoek, hoe leren jouw klanten en medewerkers, en sluit jouw methode daar nog op aan of is er wellicht ruimte verandering? Samen onderzoekend leren, de leukste vorm van leren en lekker praktisch. 

En ja uiteraard wordt deze training een combinatie van online en offline. 

Practice what you preach. 

Heb je interesse in deze workshop? Laat dan even je gegevens achter in onderstaande inschrijfbox, dan houden we je op de hoogte van de details.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest